Quantcast
Channel: Fashion tails
Viewing all articles
Browse latest Browse all 160

איך לצמצם את אוסף האיפור (הבגדים, הנעליים וכו')? Declutter your stash

$
0
0
כולנו מעדיפות לחשוב על עצמנו כצרכניות הנבונות ביותר: תמיד נקנה את המוצר במחיר המשתלם ביותר, נתאזר בסבלנות כדי לצוד את המוצרים בדיוק במחירים שאנחנו רוצות, נדע להפעיל את כל קודי הקופון ואת תוכניות ההחזרים למיניהם ואת כל האתרים שבהם ניתן לרכוש מוצרים במחירים משתלמים.

 המושג "מחיר מלא"לא ממש רלוונטי עבורנו ואת הניוזלטרים של כל אתרי הקניות הנחשקים תמיד נפתח ראשונות כדי שנוכל להסתער על המבצעים. זה אומר שהאוסף שלנו מורכב ממוצרים שהשגנו במחיר הטוב ביותר שאפשר, אבל האם זה אומר שמדובר בקניות חכמות *עבורנו*? לא בהכרח.

 נכון שתמיד נעשה מאמצים לקנות מוצרים על סמך ביקורות ברשת, אחרי שחקרנו, בדקנו והשווינו. אני קשוחה יותר מהבולשת האמריקאית כשאני רוצה לקנות מוצר חדש ואפילו זה לא הופך את הקניות שלי לחכמות. כי הרי ידוע שאנחנו מזמן לא קונות על סמך צורך, אחרת אפשר היה לתחזק את אוסף האיפור שלנו בתיק קטן וסולידי.

אנחנו קונות כי זה יפה, כי זה נראה שימושי, כי נראה לנו שנוכל להשתמש בזה, כי כזה גימור או כזה תת גוון מדויק עדיין אין לנו, כי זה מוצר במהדורה מוגבלת ואחר כך לא יהיה - ולמרות שכל זה נכון - זה עדיין לא הופך את הקניות שלנו לחכמות.

 בשלב הזה אתן לבטח חושבות לעצמכן  "אז בחייאת, מה את רוצה מהחיים שלנו?". אז אני לא רוצה כלום, אבל חשבון הבנק שלנו לעומת זאת, רוצה שנקח בחשבון שפעמים רבות מוצרים שנראים שונים  בסווטצ'ים, נראים בפועל כמעט זהים על העור - במיוחד כשמדובר בהיילייטרים או בכל מיני מוצרי לחיים.

 חשבון הבנק שלנו רוצה שניקח בחשבון את העובדה שיש לנו פרצוף אחד, זוג עיניים, שפתיים ועשר אצבעות. חשבון הבנק שלנו רוצה שנזכור את העובדה שיש 365 ימים בשנה בלבד ושאנחנו לא הטיפוסים המגוונים ביותר ביקום ורוב הסיכויים שאנחנו שולחות ידיים שוב ושוב לאותם מוצרים.

אחרי שהגענו לאותן הבנות אליו הגיע גם חשבון הבנק שלנו, אנחנו ניצבות בפני בעיה: כל אותם מוצרים, יפיפיים ושמישים, שנרכשו בסייל מטורף ולכן גם כל אחד מהם מגיע עם סיפור פיקנטי, יושבים באוסף שלנו ללא מעש ורובצים גם על המצפון שלנו. המשימה להיפטר מהם נראית בלתי אפשרית, אך האם זה כך בפועל?

 לשחרר מוצרים מהאוסף זו משימה לא קלה, שלא יהיה לכן ספק. זה לא פשוט גם אם אתן לא נקשרות לחפצים ועל אחת כמה וכמה אם אתן סנטימנטליות. צריך לעבור תהליך כלשהו שבו אוסף האיפור שלכן יוצר עבורכן עוגמת נפש גדולה יותר מאשר סיפוק, או תחושת תסכול גדולה מההנאה, כדי להחליט שהגיע הזמן לחתוך - וזה רלוונטי כמובן גם לבגדים, נעליים או כל אוסף אחר שאנחנו נוטות לתחזק, לעתים למטרת האוסף בלבד.


איך בכל זאת עושים את זה?
  • כשזה נוגע לבגדים ונעליים יש כלל ברזל פשוט למדי: האם השתמשתן בפריט בשנה/ שנה וחצי האחרונות? אם התשובה היא לא, אז ביי ביי. למוצרי איפור יש תוקף, אז זה כבר עוזר לנו במלאכת הניפוי. צלליות ומוצרי אבקה אמנם יכולים להעלות אבק במגירות הרבה זמן, אבל מוצרים קרמיים ושפתונים ממש לא. ממוצרים ישנים שהתוקף שלהם חלף קל יותר להיפרד גם אם לא השתמשתן בהן, מאשר ממוצרים שעדיין קיימת האופציה להשתמש בהם. גם נעליים ובגדים עם בלאי קל יותר להעיף לפי אותו רציונל.
  • ז'אנרים של מוצרים שאנחנו אוהבות - הנטיה הטבעית שלנו תהיה גם לרכוש מהם יותר. זה אומר שלרובנו יש כמה זוגות נעלי עקב בצבע שחור וכמה שפתונים במשפחת הגוונים שאנחנו אוהבות. זה גם אומר שלרובנו יש מוצר או פריט אחד מכל קטגוריה שאנחנו הכי אוהבות, יותר מהשאר. העצה שלי? לאזור אומץ ולהעיף את השאר או להשאיר מוצר/ פריט חלופי אחד נוסף בלבד. אנחנו לא באמת צריכות חמישה זוגות נעלי עקב באותו סגנון וצבע, בדיוק כמו שאנחנו לא צריכות חמישה שפתונים בגוון ברי.
  • בלי תירוצים. אם אתן יודעות שיש לכן מוצרים או פריטים דומים ואתן מנסות לתרץ את זה: "יש למוצר הזה גימור קצת שונה או לנעליים יש עקב קצת שונה", זה אומר שאתן בעצם כבר מבינות שהמוצרים דומים מדי מכדי להצדיק את התחזוקה של כולם. לנשום עמוק ויאללה ביי.
  • סרטוני Declutter ברשת: עד לפני כמה שנים אי אפשר היה למצוא סרטון של אוסף איפור ביוטיוב שלא הציג כמויות מפלצתיות של מוצרים. תמיד חיפשתי סרטונים של אוספים קטנים יותר ויפים - וזה פשוט לא היה קיים. עכשיו עם טרנד המינימליזם ואוסף הקפסולה שמשגע את עולם הלייף סטייל, אפשר למצוא סרטונים כאלה בשפע. היום אפשר גם למצוא יוטיובריות שמשתפות בתהליך ה-declutter שלהן, שבו הן מעיפות חלקים מהותיים מהאוסף שלהן. אני מוצאת שהסרטונים הללו עובדים עליי כמו היפנוזה: מיד כשאני מסיימת לצפות בהם, אני ניגשת לאוסף האיפור או לארון שלי ומתחילה לסנן.
  • לעבוד בסבבים: אף אחד לא מצפה שמיד בסינון הראשוני תעיפו מחצית מהאוסף שלכן בלי שום קושי. לכן אני עובדת בשיטת הסבבים. בפעם הראשונה אני מעיפה מוצרים שקל לי יותר להיפרד מהם, כל מיני מוצרים שברור לי שאין לי צורך בהם. בפעם השניה, כשאני כבר בתוך השוונג ואני רואה שזה לא כזה נוראי, קל לי להעמיק את הניפוי ולהעיף גם מוצרים שאני אוהבת יותר, אך עדיין לא מגיעה אליהם.
  • ראש בראש: פעמים רבות אני ממש מציבה מוצרים או פריטים שנראים לי דומים ראש בראש. אני מעמידה אותם זה לצד זה, מסוויצ'ה אותם ואני מנסה להבין מי מהם מוצלח יותר וזוכה בדו קרב, ממש כך. החיים קצרים מדי למוצרים בינוניים ולכן אם גיליתי צללית שהפיגמנט שלה מוצלח מהשניה או נעליים שנוחות לי מזוג אחר שדומה להן - זה מקל על מלאכת הניפוי.
  • הצבת יעד: זה לא שלב שהוא מאסט אבל הוא יכול לעזור. הגדירו לעצמכן מראש שאתן רוצות כמות מסוימת של נעליים, או כמות מסוימת של שפתונים ותעשו הכל כדי להגיע לאוסף הזה תוך שאתן מצמצמות מה שאפשר. נסו להיות ריאליות עם עצמכן: ברור לי שלעולם לא אהיה טיפוס מינימליסטי ולכן לעולם לא אשאף שיהיו לי כמה שמלות בודדות או שני שפתונים באוסף. זו גם יכולה להיות פונקציה של מקום אחסון: אם צריך לנפות שלוש זוגות נעליים או חמישה שפתונים כדי שהאחסון שלכן לא יעלה על גדותיו, אז זו גם אינדיקציה לכמות המוצרים שצריך להעיף.
  • אל תקשו על עצמכן: אם יש ז'אנר מסוים של מוצרים שאתן ממש אבל ממש אוהבות, בין אם עכשיו באופן ספציפי או באופן כללי - נסו לוותר לעצמכן. כשביצעתי את הסינון האחרון באוסף האיפור שלי, היה לי ממש קשה לגעת בשפתונים הנוזליים למרות שהיה לי ברור שיש שם כמה גוונים שחוזרים על עצמם. למרות שהייתי בשוונג הניפוי הנחתי לעצמי, כי גם הנחתי שמתישהו הטרפת הזו תחלוף ואוכל לנפות ביתר קלות, אז למה לסבול סתם?
  • ניצול המשאבים הקיימים: אם גם האישיות שלכן גורמת לכן לחזור לאותם מוצרים שוב ושוב, נסו ליצור לעצמכן אתגרים שיאפשרו לכן לגשת לחלק משמעותי יותר מהאוסף שלכן. יש ברשת את אתגר 100 ימי השפתונים שבמהלכו המשתתפות מתבקשות להשתמש כל יום שפתון אחר, יש את ה-Pan project שהוא אתגר שבמסגרתו המשתתפות מתבקשות לסיים כמה מוצרים שגם כך נמצאים על הסף (אפשר גם להצטרף לקבוצה הזו). אפשר לתכנן מראש כל מיני אאוטפיטים עם פריטים שאנחנו פחות משתמשות בהם בדרך כלל וכו'.
  • הכל מידתי: עוצר של קניות הוא בדרך כלל לא רעיון מוצלח אלא אם כן באמת יש לו תכלית מאוד קונקרטית. עוצרים הם הדיאטות של עולם הקניות ובפועל כשהם נגמרים, הם עלולים לשלוח אותנו לעשות נזקים בחנויות האהובות עלינו. אם לפני העוצר לא היית צריכה שפתון נוזלי נוסף, את לא תצטרכי אותו גם אחריו, אז מומלץ לסגל הרגלים שעוזרים לכן לקנות חכם לאורך זמן. הטיפ שהכי עוזר לי: לחכות. פעמים רבות ההמתנה גורמת לי להבין שהמוצר שרציתי נובע מחשק אימפולסיבי וככל שהזמן חולף, גם החשק הזה דועך ובדיעבד אני כבר בכלל לא מצליחה להיזכר במה שרציתי.
  • מה עושים עם המוצרים המיותרים? מעבירים הלאה לחברות (יש לי חברות שממש שמחות על כך), אפשר לתרום את מה שנמצא במצב טוב, אפשר לזרוק את המוצרים שכבר חלף זמנם ואפשר גם למכור. ממש עכשיו העליתי אלבום עם מוצרים למכירה, כדי ליישם קצת את כל הטיפים שחילקתי כאן, כפי שאפשר לראות, גם אצלי זה work in progress והרבה מהבחירות שלי לא מדויקות. את אלבום המכירות שלי ניתן למצוא כאן

מהם הטיפים שלכן לצמצום אוסף האיפור?

Viewing all articles
Browse latest Browse all 160